vetverbrander

Na welke tijd zie je de effecten van het gebruik van vetverbranders?

"Fatburners" is de naam die gewoonlijk wordt gebruikt voor preparaten die gericht zijn op het verbeteren van het verlies van lichaamsvet. Het zijn meestal producten met testosteron kopen meerdere componenten, omdat de afzonderlijke componenten elkaar vaak aanvullen in hun werking.

De acties van de actieve stoffen in vetverbranders kunnen bijdragen aan hoe snel de effecten van gewichtsvermindering zichtbaar zullen zijn. Sommige van deze verbindingen zijn belangrijker in de periode direct na consumptie en andere op de lange termijn.

Wat is er vrijwel direct te zien?

Vermindering van energie en vermoeidheid

Een van de verbindingen die vaak worden aangetroffen in vetverbranders is het belangrijkste actieve bestanddeel van koffie, namelijk cafeïne. Na ongeveer 30 minuten kunt u het effect voelen, want door de receptoren in de hersenen te beïnvloeden, veroorzaakt het een gevoel van opwinding en vertraagt het het begin van vermoeidheid en verlies van efficiëntie. Dankzij deze ad-hocfunctie van cafeïne kunnen zwaardere trainingen worden uitgevoerd, wat erg belangrijk is bij het verminderen van het lichaamsgewicht. Een grotere betrokkenheid bij de uitgevoerde oefeningen kan ook resulteren in een grotere uitscheiding van zweet, wat aan het einde van de trainingseenheid de indruk geeft van een slanker lichaam.

Motivatie

Tot op zekere hoogte werkt L-tyrosine echter ook via andere mechanismen in het lichaam, wat soms voorkomt bij vetverbranders. Het is een aminozuur dat door het lichaam wordt gebruikt om noradrenaline (verantwoordelijk voor het stimuleren van het zenuwstelsel) en dopamine (gerelateerd aan motivatie) te synthetiseren.

Hoger metabolisme en vermindering van onderhuids water

Het is ook de moeite waard om het potentieel van sommige verbindingen te vermelden om de thermogenese (verhoogde lichaamstemperatuur) te verhogen. Deze actie kan zich vertalen in een iets hoger basismetabolisme, evenals een intensievere "afvoer" van water in de vorm van zweet. Het gaat om stoffen van natuurlijke oorsprong, zoals extract van cayennepeper (met capsaïcine), extract van zwarte peper (met piperine) of extract van bittere sinaasappel (met synephrine).

Verminderde eetlust

Het effect dat na enkele tientallen minuten kan worden waargenomen, is ook een verminderde eetlust. De bovengenoemde cafeïne en L-tyrosine kunnen daartoe leiden, maar ook hydroxycitroenzuur (HCA), populair bij vetverbranders, afgeleid van Malabar-tamarinde. Het stimuleert enzymen die "normaal" actief zijn tijdens verzadiging na een maaltijd, en kan ook het niveau van serotonine reguleren, verantwoordelijk voor mentaal welzijn (belangrijk in de context van snacken gerelateerd aan stress of verstoorde perceptie van het zogenaamde lichaamsbeeld ).

Wat zijn de effecten op lange termijn?

Elk van de bovengenoemde verbindingen kan, door zijn ad-hocacties, zich vertalen in een iets ander eindresultaat van het proces van gewichtsverlies. Hun acties kunnen bijdragen aan het iets sneller opmerken van veranderingen met betrekking tot gewichtsvermindering. Afhankelijk van de mate van overgewicht en het trainingsniveau van een bepaalde persoon, kunnen de effecten van het gebruik van vetverbranders samen met een dieet en lichaamsbeweging zelfs na een paar dagen worden waargenomen. Het vermijden van snacks, meer toepassen op training of het verhogen van de thermogenese tijdens deze periode kan zeker een merkbare hulp zijn die je motiveert om te blijven proberen.

Vermeldenswaard zijn ook de stoffen die in vetverbranders voorkomen en die op iets langere termijn resultaten kunnen opleveren. Een van de meest populaire is het aminozuur L-carnitine. Van deze verbinding is bekend dat deze de "consumptie" van vetten voor energie verhoogt en de regelmatige consumptie ervan kan na een paar weken gebruik meer zichtbare effecten geven. De bovengenoemde verbindingen met thermogeen potentieel zijn ook van groter belang op de lange termijn dan op de korte termijn werking. Zelfs als ze de dagelijkse energiebehoefte van het lichaam iets zouden verhogen, kunnen ze na een paar weken oplopen tot een merkbare hoeveelheid "verbrand" vet.

Wie zal de resultaten sneller opmerken?

Het gebruik van vetverbranders, evenals andere strategieën om extra kilo's te bestrijden, geeft de beste resultaten over een paar weken, maar sommige mensen merken ze misschien sneller op dan anderen. Mensen met de meeste kilo's te verliezen, inclusief degenen die hun dieet en lichamelijke activiteit in de grootste mate hebben verwaarloosd, kunnen de veranderingen het snelst opmerken (1-2 weken), omdat ze vaak elektrolytstoornissen hebben die verband houden met overtollig lichaamswater en glucose- en insulinestoornissen geassocieerd met een slecht dieet. Mensen die fysiek actief zijn en de juiste voedingsmiddelen eten, maar te veel ervan, kunnen de effecten iets later opmerken. Houd er rekening mee dat dit geen regels zijn en dat verschillende organismen verschillend reageren op gewichtsverlies.